BERLICUM – HUYS DE WAMBERG

Een fantastisch mooie klus met alleen maar detailwerk.
Walter Verhoeven BV kreeg van de huidige eigenaren van Huys De Wamberg de opdracht om het gehele dak van het Kasteel te restaureren. Het werk is deels gesubsidieerd door de Provincie Noord Brabant.

Rothuizen Architecten heeft het restauratie plan opgesteld en het project begeleid tijdens de uitvoering. Monumentenwacht Noord Brabant heeft ook een paar controles uitgevoerd tijdens de werkzaamheden.

Alle daken werden voorzien van nieuwe Penrhyn leien, geleverd door Lei Import. Goten een loodaansluitingen werden ook vernieuwd door Walter Verhoeven BV met verbetering van detailleringen waar nodig. De loden pironnen zijn gekopieerd en later teruggeplaatst op de dakkapellen. Zelf de gietijzeren regenbuizen zijn in gekopieerde en deels verbeterde vorm teruggeplaatst.

De bouwkundige werkzaamheden, waaronder redelijk wat timmerwerk aan houtrot, zijn uitgevoerd door een Erkend Restauratie Bouwbedrijf. Het werk is door Walter Verhoeven BV uitgevoerd als leerlingbouwplaats. Met zijn allen hebben we een prachtig en kwalitatief hoogstaand eindresultaat verwezenlijkt.

Huys de Wamberg is klaar voor een lange toekomst !