BREDA – HEILIG HARTKERK

In opdracht van de Bonth van Hulten heeft Walter Verhoeven BV de daken van de voormalige Heilig Hartkerk in Breda gerestaureerd. De kerk in herbestemd, het project heet Hemels Wonen. Er zijn 20 appartementen in de kerk gerealiseerd. Bijna alle leien daken zijn vernieuwd met Spaanse Intersin 120 leien van Rathscheck met verschillende een afmetingen van 30×20 cm en 35×20 cm.
De complete loodbekleding van de vieringtoren is vernieuwd, alsmede alle loodaansluitingen van de daken en dakkapellen en de loden pironnen. Ook alle goten zijn vernieuwd in zin 1,1 mm dik en, waar nodig, zijn de detailleringen aangepast.

De Bonth van Hulten heeft alle noodzakelijke metsel en timmerwerkzaamheden uitgevoerd zodat onze vakmannen alle lei- en zinkwerkzaamheden uit konden voeren onder onze certificeringsregelingen van de stichting Erkende Restauratiekwaliteit Monumentenzorg. Dit betreft de URL-ERM 4010 voor Historisch Leidak en de URL-ERM 4011 voor Metalen dakbedekkingen en goten bij monumenten. Op de zijbeuken zijn loggia’s gemaakt welke afgewerkt zijn met Nedzink Noir. De daken op de zuidelijke zijbeuk zijn door Walter Verhoeven BV voorzien van Clearline fusion indak zonnepanelen. De Heilig Hartkerk kan er weer een hele tijd tegen met dank aan onze professionele vakmannen.

Walter Verhoeven Bv bedankt de Bonth van Hulten voor de mooie opdracht en de fijne samenwerking.